Sant Jordi a l'Ateneu Barcelonès

Data de l'activitat: 

23/04/2022 - 11:00

No et perdis les activitats culturals d'aquest Sant Jordi a l'Ateneu Barcelonès. Visita'ns i gaudeix de la cultura!

D’11 a 20 h 

Jornada de portes obertes
Visita el Palau Savassona, seu de l’Ateneu Barcelonès i descobreix-ne tots els racons: la Biblioteca, la sala Pompeu Fabra, la sala d’actes Oriol Bohigas, les sales de conversa...

De 12 a 14 h, jardí 

Lectura en veu alta
Et convidem a participar a la "Lectura en veu alta de Sant Jordi". Continuem la tradició de llegir en veu alta textos d'obres destacades de la literatura catalana actual. Enguany recordem, a través de la lectura de fragments emblemàtics de les seves obres, a Gabriel Ferrater, Joan Fuster i Guillem Viladot.

Per apuntar-te, cal trucar a Atenció al soci: Tel. 93 343 61 21 o bé enviar un correu electrònic a: lecturasantjordi@ateneubcn.cat

A les 18:30 h, sala Oriol Bohigas

Cicle “Correspondències”
Amb motiu dels 150 anys de l’Ateneu Barcelonès iniciem el cicle “Correspondències”. Espectacles produïts per l’Ateneu basats en cartes creuades entre escriptors que, bé que privades, són de gran interès i una font única d'informació sobre les seves vides i les seves obres.

Les cartes i els dies
Escrits entre Gabriel Ferrater i Helena Valentí
La inspiració de Gabriel Ferrater, la dona desitjada que neguiteja i desespera el poeta, és Helena Valentí, a qui sempre va estimar. Subtilment, la passió per la traducció i l'escriptura de Valentí i el plaer per escriure poesia d'ell es van desvetllant en aquestes cartes, poemes i escrits que corresponen als anys seixanta. Es van construir l'un a l'altra. Ella tenia gairebé vint anys i ell, amb trenta-vuit, ja deia que acabaria la seva existència abans de fer-ne cinquanta. Assistim a una relació que sura per sobre del clima irrespirable de la dictadura, de la qual se n'aparten en viatges per Europa i amb projectes literaris en el context cultural català.

Lectura dramatitzada dirigida per David Pintó.
Enric Cambray i Patrícia Bargalló, actors.
Andreu Gallén, compositor i pianista.

Inscripció prèvia obligatòria a: Tel. 93 343 61 21 o bé enviar un correu electrònic a info@ateneubcn.cat

Totes les persones que us feu sòcies de l’Ateneu Barcelonès durant la setmana de Sant Jordi (del 19 al 30 d’abril) us estalviareu la quota d’ingrés.

Fes-te'n soci