Sobre la terra impura de Melcior Comes guanya el XLVIII Premi Crexells

Data de l'activitat: 

19/06/2019 - 19:00

Sobre la terra impura, la setena novel·la de l’escriptor Melcior Comes, ha estat escollida l’obra guanyadora del Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès, creat l’any 1927, que celebra la seva 48a edició. El jurat ha proclamat aquesta obra com la millor novel·la catalana publicada l’any 2018. Enguany el Crexells celebra el seu 90è aniversari.

L’escriptor mallorquí ficciona la història d’una nissaga sabatera d’Inca. Una obra realista, psicològica, amb elements policíacs, que sobrevola diversos episodis destacats de la darrera època del franquisme.

A través d’un estil amè, directe i electritzant ens descriu el devenir d’una família poderosa, una desaparició, un secret inconfessable i un escriptor que està disposat a descobrir tota la veritat. Situat en la Mallorca profunda dels empresaris, els contrabandistes i els nous rics, presenta trames familiars, de venjances, enveges i retrets.

L’obra guardonada amb el XLVIII Premi Crexells ha estat escollida pel jurat del Premi Crexells format per Ada Castells, David Castillo, Jordi Nopca, Marina Porras i Joan Santanach. Completa el jurat el vicepresident primer de l’Ateneu Barcelonès, Joan Maluquer, amb veu però sense vot.

La dotació del premi la conformen una obra de l’artista Alícia Viñas, donada pel senyor Joan Artur Roura i Comas, i una aportació en metàl·lic de 6.000 €.

La proclamació del guanyador del Premi Crexells s'ha fet aquest 19 de juny, en el marc d'un acte festiu i obert a tothom, anomenat la “Revetlla literària”.

A més, enguany per a commemorar el 90è aniversari del Crexells s’ha creat una mostra digital per a exposar l’evolució d’aquest guardó pioner. La podeu visitar a: http://arxiudigital.ateneubcn.org/exhibits/show/90-anys-premi-crexells

Dossier del guanyador del XLVIII Premi Crexells

Fes-te'n soci