Una dona silenciada

Data de l'activitat: 

08/10/2013 - 19:30

La repressió de Franco contra el món científic. Dimarts 8, a les 19.30h, a la sala Verdaguer, tindrà lloc aquest acte en reconeixement a Maria Teresa Toral. A càrrec d’Antonina Rodrigo García, escriptora. Presentadors: Joaquim Sales, catedràtic emèrit de Química Inorgànica de la UB, i Gregori València, investigador de l’Institut de Química Avançada de Catalunya (CSIC).

Maria Teresa Toral, nascuda l’any 1911, forma part de les dones progressistes dels anys vint. Va estudiar farmàcia i química, i va ser deixeble i col·laboradora d’Enric Moles.

Durant la Guerra Civil, Toral va utilitzar els seus coneixements per fabricar explosius per a l’exèrcit republicà i va acabar patint les presons franquistes. L’any 1956 va fugir a Mèxic on, sense abandonar la ciència, va adquirir un gran reconeixement com a gravadora.

Conferència en castellà.

Acte inclòs a l’Any Moles, un homenatge al químic català en el 130è aniversari del seu naixement i el 60è de la seva mort. En col·laboració amb el Centre d’Història de la Ciència (UAB) i l’Institut d’Estudis Catalans.

Fes-te'n soci