Arxiu Canprosa: de què parlem quan parlem de clàssics?

Data: 

22/04/2024 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Organitzador: 

Col·labora: Edicions del Forclòs

Un clàssic és un clàssic, si no se’l llegeix? El patrimoni és patrimoni, si no és accessible? Podem parlar d’història, si no fem prou per explicar-la?

És d’aquestes inquietuds que des de les Edicions del Forclòs hem impulsat l’Arxiu Canprosa: un projecte que neix per tal de reeditar, preservar i divulgar el nostre patrimoni dramatúrgic i escènic. Aprofitant les possibilitats dels recursos digitals i la flagrant manca de diàleg amb els nostres predecessors, Arxiu Canprosa s’ha concebut per tal de facilitar el contacte de públic, artistes, crítica i recerca amb la nostra tradició escènica.

La vigília del dia de Sant Jordi presentarem, doncs, l'arxiu i els tres títols que l’inauguren: «Els Jocs Florals de Canprosa», de Santiago Rusiñol, i «Gal·la Placídia», d’Àngel Guimerà.

En col·laboració amb la Secció de Teatre de l’Ateneu Barcelonès, ens acompanyaran Bernat Reher, periodista cultural i Jordi Prat i Coll, director d’escena i dramaturg, que conversaran sobre les eines, llibertats i responsabilitats de la crítica i dels artistes a l’hora de dialogar amb el patrimoni teatral.

A càrrec de Laura Blanco i Juárez, d' Edicions del Forclòs, Bernat Reher, periodista cultural; Jordi Prat i Coll, director d’escena i dramaturg.
Presenta l’acte: Pol Vouillamoz, ponent adjunt de la secció de Teatre i editor d’Edicions del Forclòs