Cafè d’artistes. Conversa amb Elina Norandi i Joan Ricart

Cicle Cafè d'artistes

Data: 

13/03/2023 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Organitzador: 

Amb la col·laboració de Fundació Enciclopèdia Catalana

Des de fa uns anys, s’està duent a terme una important tasca de reivindicació de trajectòries artístiques oblidades i de repensar els relats historiografics al voltant de l’art català dels darrers temps. En aquest aspecte, la Fundació Enciclopèdia Catalana ha fet una feina encomiable que ha servit de plataforma per difondre aquestes noves relectures. Una de les reivindicacions més necessàries era sens dubte la de les dones creadores que, sota el pes d’una societat patriarcal, han estat massa sovint oblidades o menystingudes. A través d’aquesta conversa distesa amb Elina Norandi, autora del llibre Cent dues artistes, inclòs dins la col·lecció Univers Art, reflexionarem al voltant d’aquests oblits i podrem conèixer de primera mà l’obra de moltes artistes catalanes.

Amb la presència d’Elina Norandi, historiadora de l’art. Autora del llibre Cent dues dones artistes i Joan Ricart, editor. Presenta l’acte Bernat Puigdollers, ponent de la secció d’Arts Visuals.

Activitat reservada per a socis. Aforament limitat a 15 persones. Cal inscripció prèvia a través del correu artsvisuals@ateneubcn.cat