Ciutat, economia i societat

Data: 

03/05/2022 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Acte promogut per les seccions de Ciències i Tecnologia i Economia de l’Ateneu Barcelonès.

Hi intervindran: Artur Serra, director adjunt de la Fundació i2cat i responsable de l’àrea de Tecnologies de la Societat Digital; Isabel Sabadí, directora de 22@Network BCN, Llicenciada en administració i direcció d’empreses per la UB, i Josep Samitier, catedràtic d’electrònica i enginyeria biomèdica de la Universitat de Barcelona i director de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

Moderador: Miquel Barceló Roca, enginyer industrial i economista.

Com els canvis tecnològics i de model econòmic, juntament amb els canvis energètics i de mobilitat entre altres, condicionen i determinen una nova ciutat econòmicament innovadora, energèticament sostenible i socialment inclusiva, amb un nou model urbanístic basat en la ciutat compacta i de barreja d’usos, la ciutat on es possible viure i treballar en un entorn viu i saludable.
 

Cicle “Can our Cities Survive?/ Poden sobreviure les nostres ciutats?”
“Poden sobreviure les nostres ciutats?” amb aquesta pregunta, l'any 1942 Josep Lluís Sert presentava, en forma de llibre, les seves reflexions entorn de l'habitacle, el treball, el lleure i la circulació en les nostres ciutats. La pregunta continua essent vigent.