Contra l’entropia climàtica

L'autodestrucció: inèrcies insalvables?

Data: 

27/04/2022 - 11:45
Afegir al Calendari

Sala: 

Tipologia: 

  • Actes de la Junta Directiva

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Actes organitzats amb la Universitat Pompeu Fabra i l’Associació d’Estudiants de Filosofia, Política i Economia.

Jorge Riechmann, professor de Filosofia Moral a la Universidad Autónoma de Madrid, militant d'Ecologistes en Acció i Anticapitalistes; Anna Clot, professora de Sociologia a la Universitat de Barcelona i investigadora postdoctoral Juan de la Cierva; Mar Reguant, professora associada d´Economia a la Universitat Northwestern i investigadora a l'Escola d'Economia de Barcelona.

Existeix una evidència aclaparadora que el nivell de vida dels occidentals en les últimes dècades –i al que aspiren els països emergents– no és sostenible a llarg termini. La humanitat avança cap a la seva autodestrucció. En front d’aquesta perspectiva de futur, en els últims anys el Green New Deal ha sorgit com la proposta més ferma per fer front a la crisi climàtica; entenent plans d’acció tals com la COP 26, l’Agenda 2030 o l’Agenda 2050 com a part de la “posada en pràctica” d’aquest corrent. Malgrat que aquest conjunt de mesures va guanyant cada cop més pes en el debat públic, són moltes les veus que les critiquen d’insuficients.

Un debat sobre l’eficàcia davant  l’emergència climàtica, i els límits del nostre sistema socioeconòmic a l’hora de donar respostes a aquesta crisi. El paper que juga  l’acció col·lectiva fora i dins de les institucions en conjunció amb la responsabilitat individual .