Desitgem o som desitjades? Mites i resistències sobre sexualitats

Cicle “Mites. Converses actuals sobre narratives de poder”

Data: 

27/04/2023 - 19:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Amb col·laboració de la secció de Feminsimes

Per segon any consecutiu, l'Ateneu Barcelonès acull el cicle de conferències organitzat pel darrer curs de Filosofia, Política i Economia de la Universitat Pompeu Fabra.

En aquesta ocasió, el cicle ha estat batejat com: "Mites: Converses actuals sobre narratives de poder". Aquest vol ser un cicle interdiscipliari que reflexioni sobre narratives i sistemes de creences que impregnen el món contemporani des de diverses perspectives, disciplines i concepcions.

Al llarg de vuit jornades, pensadors de renom de diverses disciplines dialogaran sobre quina forma pren el mite en l'actualitat. Es pretén repensar a través de taules de diàleg/converses temàtiques qüestions diverses com la història, el càstig i la reinserció, el paisatge, la sexualitat femenina, la cultura del mèrit i l'acollida a la UE.

Aquesta sessió està organitzada per la secció de Femenismes. La sexualitat femenina ha estat violentament regulada al llarg de la història: les dones han estat pensades com a objecte però no com subjecte de desig, volgudes complaents però no complagudes, receptores però mai creadores d’acció, sense agència. El mite del no-desig femení conforma tot aquest ideari i es converteix en l’epicentre d’altres mites, narratives i discursos que funcionen com a eines reguladores de la sexualitat de les dones.
Queralt Guinart, Marta Aymerich i Elena Crespi dialogaran sobre els mites existents al voltant de la sexualitat, com operen i com marquen pràctiques, experiències, guions sexuals i la manera com ens mirem a nosaltres i als altres. També pensarem la possibilitat de resistència a aquests mites i quina forma prenen aquests espais d’emancipació tant a nivell individual com sistèmic. Presenta l'acte Maria Martínez.

Accedeix a tot el programa