Després del coronavirus: una oportunitat per construir una economia solidària?

Activitat en línia

Data: 

21/05/2020 - 18:00
Afegir al Calendari

Accés: 

Obert

Secció: 

La crisi del coronavirus ha desestabilitzat el conjunt de l’economia catalana i mundial i ha posat el focus en les estructures més productives i els serveis essencials. L’economia social i solidària també ha hagut de canviar les seves rutines per respondre a aquesta triple crisi: sanitària, social i econòmica i ha activat les seves xarxes de solidaritat arrelades per tot Catalunya.

Si bé d’una banda els estats comencen a parlar de la “nova normalitat”, de l'altra, la crisi sanitària ha demostrat altre cop les tendències neoliberals com la precarització laboral o un sistema econòmic altament finançaritzat. Davant aquest panorama, sembla cada cop més urgent la necessitat de construir una economia més respectuosa per a les persones i per al mediambient.

Pensant l’economia de demà, la conversa entre els dos ponents, representants de dues entitats claus del sector solidari català, contextualitzarà la conjuntura econòmica actual i explorarà els reptes i oportunitats pel futur de l’economia solidària catalana.

Hi intervindran: Nina González, economista i coordinadora de l’Observatori sobre el Finançament Ètic i Solidari (FETS), i Eli Rius, representant del XES, sòcia de NUS Cooperativa i membre del grup de treball del Pla Acció ESS.

Presenta: Marc Becat, gestor de la secció d’Economia.

Podreu fer preguntes a través de Twitter als ponents, amb el hasthag #Ateneuacasa

El podreu veure EN DIRECTE

Més informació:

Xarxa d'Economia Solidària: https://xes.cat/  

Mapa d'alternatives de consum: https://pamapam.org

Fons Cooperatiu per l'Emergència Social i Sanitària: https://ca.goteo.org/project/fons-cooperatiu-front-l-emergencia-social-i-sanita 

Baròmetre de les Finances Ètiques: http://fets.org/barometre-2018/

Catàleg online Dinertic: https://www.dineretic.net/