Diada de Sant Jordi i concurs d'Instagram

Jornada de portes obertes (d'11 a 20h)

Data: 

23/04/2024 -
11:00 a 20:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Diada de Sant Jordi

Literatura i teatre

Aquest Sant Jordi, viviu-lo a l'Ateneu Barcelonès! Podreu participar a la lectura en veu alta de textos al jardí de l'Ateneu i veure una obra de teatre!

No us ho perdeu i gaudiu del Sant Jordi a l'Ateneu.


Jornada de portes obertes (d'11 a 20h)

Visiteu el Palau Savassona, seu de l’Ateneu Barcelonès: la Biblioteca, la sala Pompeu Fabra, les sales de conversa, el jardí romàntic…

Lectura en veu alta

De 12 a 14 h, jardí

Us convidem a participar a la "Lectura en veu alta de Sant Jordi". Continuem la tradició de llegir en veu alta textos d'obres destacades de la literatura catalana actual.

Enguany recordem, a través de la lectura de fragments emblemàtics de les seves obres, a Àngel Guimerà, Vicent Andrés Estellés, Jordi Sarsanedas, Montserrat Vayreda i Joan Salvat- Papasseit.
Tots els qui hi vulgueu participar hi sou convidats!

Per apuntar-vos, cal trucar a Atenció al soci: Tel. 93 343 61 21 o bé enviar un correu electrònic a: lecturasantjordi@ateneubcn.cat

Teatre

A les 18:30 h, sala Oriol Bohigas

El quadern gris, amb Joan Anguera i Joan Alavedra

El quadern gris és una obra imprescindible de la literatura catalana i una obra especial per l'Ateneu ja que podem trobar dins les seves pàgines part de les seves vivències a l'Ateneu, del seu jardí i de la biblioteca, on va escriure molts dels seus textos.

Ara escoltarem la seva veu a través de la interpretació de Joan Anguera i Joan Alavedra. No us la perdeu!

Joan Anguera recupera, quinze anys després, El Quadern Gris, una producció dirigida l’any 2009 per Joan Ollé. En aquesta versió intimista de l’espectacle original, Anguera recita el text acompanyat de l’acordió de Joan Alavedra.
Una producció en el record de Joan Ollé.
Entrada gratuïta. Aforament limitat.

El Quadern Gris és una producció de Bitò a partir de la producció original coproducció d’El CANAL. Centre d’Arts Escèniques de Girona-Salt i el Grec. Festival de Barcelona, muntatge que es va estrenar a l’equipament saltenc la tardor de 2009 en el marc de Temporada Alta.

Text de Joan Ollé escrit pel programa de mà de la producció original (2009):

“Decideixo de començar aquest dietari. Hi escriuré - just per passar l'estona, a la bona de Déu- el que se m'anirà presentant”. Així comença “El Quadern Gris”, el 8 de març del 1.918, quan la Primera Gran Guerra és a les acaballes i Rússia ja ha fet la seva Revolució.

L'última ratlla l'escriurà Josep Pla el 15 de novembre del 1.919, dos dies abans d ́anar- se ́n cap a París com a corresponsal del diari “La Publicidad”. Tenia vint-i-un anys. Veu la llum el 1.966, profundament reelaborat, com a primer volum de les seves Obres Completes: l ́alumne corregit pel mestre.

Què anota Pla al seu Quadern al llarg d ́aquest llarg any i mig? Tot el que se li va presentant, és a dir, totes les coses de les que està feta la seva vida d ́estudiant: Palafrugell, Montaigne, els ous de reig, les dones, la penya de l ́Ateneu, els dies de Festa Major, Eugeni d ́Ors, l ́amistat, les Rambles, el tabac, els colors del cel, l escriptura... I nosaltres ho llegim avui com si hagués estat escrit abans d ́ahir, tal i com parla la gent, molt lluny de qualsevol afectació.

Pot resultar teatral la lectura d ́uns quants fragments d ́un dietari? Pot un sol adjectiu precís dibuixar mil paisatges? Ens trobem davant d'allò que abans en deiem cabaret literari? Teatre de la paraula? Joan Ollé

Aprofita la promoció de Sant Jordi.

Consulta'n les condicions.

Participa al concurs d'Instagram

Com participar-hi??

 

Durant la setmana de Sant Jordi et regalem un llibre des de l'Ateneu!

Els socis i sòcies de l'entitat podreu venir a recollir de franc un llibre a l'espai d'atenció al soci en horari d'atenció al públic. Podràs triar d'entre diversos títols que formen part de les nostres col·leccions.