Filosofia política després de l'apocalipsi: a Survival Regime?

Acte en streaming

Data: 

14/05/2020 - 18:00
Afegir al Calendari

Accés: 

Obert

Secció: 

Jordi Graupera, doctor en Filosofia Política per la The New School for Social Research i Edgar Illas, professor de Literatura a la Universitat d'Indiana.

Presentador/Moderador: Jordi Jiménez Guirao, ponent de la secció de Filosofia de l'Ateneu Barcelonès.

La crisi del coronavirus ha desestabilitzat encara més les distincions conceptuals i els espais concrets de la política de la modernitat. Si bé d’una banda els estats han imposat la sobirania de l’excepció sobre el mercat global, d’altra banda s’han exacerbat tendències neoliberals com la precarietització i l’economia del crèdit. La “nova normalitat” estableix un estat de guerra permanent, però alhora no hi ha cap enemic identificable. Tota la política s’autojustifica amb una única ultima ratio, que és la supervivència de l’espècie, de manera que la mateixa distinció entre vida biològica i vida política s’ha desdibuixat irreversiblement.

En lloc de fer un diagnòstic malencònic i pessimista, la conversa entre Graupera i Illas intentarà contextualitzar la situació actual dins de la globalització i explorar les condicions per a la teoria i la pràctica polítiques en un món apocalíptic.

El podreu veure EN DIRECTE