Lletres de tota una vida. Conversa entre Josep Piera i Àngels Gregori.

Data: 

13/02/2024 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Organitzador: 

En col·laboració amb Òmnium Cultural

L'any 2023, Josep Piera, il·lustre poeta, narrador i traductor valencià, va ser guardonat amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. L’escriptor ja comptava, igualment, amb una destacada carrera literària: el 1991 la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi i el 2010 l'Ajuntament de Gandia el va
distingir com a Fill Predilecte de la ciutat.

L'esdeveniment «Lletres de tota una vida» pretén rendir homenatge a Josep Piera, revisant la seva trajectòria literària i explorant les influències que han marcat la seva obra des dels seus inicis. S'abordarà la recepció de la seva producció, així com la dels nombrosos escriptors valencians, dins dels Països Catalans. Es tractarà també el recorregut que prenen les seves creacions en aquesta xarxa cultural que es genera entre Barcelona i València, i es posarà de manifest el paper de l'Ateneu Barcelonès com a influència i punt de referència durant les seves estades a la capital catalana.

Amb l'objectiu de conèixer a fons les idees i l'obra de Josep Piera, l'acte comptarà amb la presència d'Àngels Gregori, destacada poetessa i gestora cultural valenciana, qui mantindrà una conversa amb Josep Piera des de la perspectiva de l'amistat que els uneix des de fa molts anys. La moderació de l'esdeveniment anirà a càrrec de Lena Casanoves, membre de la Secció de Llengua i Literatura.

A càrrec de Josep Piera, poeta, narrador i traductor valencià. Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2023) i Àngels Gregori, poeta i gestora cultural valenciana.
Modera l’acte: Lena Casanoves.

Acte en col·laboració amb Òmnium Cultural

 

Acte retransmès en directe aquí