Open House BCN

Portes obertes d’11 a 19 h

Data: 

23/10/2021 - 11:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

L’Ateneu Barcelonès participa en la 12a edició del festival d’arquitectura 48h Open House BCN amb una jornada de portes obertes.

El Palau Savassona

Edificació senyorial del segle XVIII que, des de l’any 1907, acull la seu de l’entitat cultural Ateneu Barcelonès i que, al llarg de la seva història, ha sofert diverses transformacions. L’any 1906, mitjançant una reforma respectuosa, es va adequar l’espai de la planta noble per acollir-hi la biblioteca; però, a finals dels anys seixanta, sota els efectes del franquisme, es va construir una remunta de tres plantes que malmetia la lectura de l’edifici original. Finalment, una darrera rehabilitació ha posat en ordre les diferents intervencions del passat, potenciant-ne els elements més característics i millorant-lo tècnicament i arquitectònica per adequar-lo a les necessitats actuals. De l’edifici original encara en destaca l’accés mitjançant un pati espaiós d’escala coberta; la decoració d’alguns salons i la biblioteca amb pintures de Francesc Pla (segle XVIII), i un jardí original a l’altura del pis principal, mostra d’estil romàntic del segle XIX.

Arquitectes / any

Josep Francesc Ferrer de Llupià, 1796; Josep Font i Gumà i Josep M. Jujol i Gibert, 1904-1906; Joan Bassegoda i Nonell, 1960; Manuel Brullet, Alfonso de Luna i Mateu Barba, 2008