Presentació del llibre Un cafè filosòfic sobre Bioètica

Els llibres dels socis

Data: 

07/02/2024 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

És fonamental entendre que la bioètica va de la mà de la societat democràtica. I aquí està una mica el problema i tot els problemes que tu has suscitat en relació a la genètica i al transhumanisme (...) Però dit així, ràpidament, si volem anar a un futur millor, el primer problema no és la tecnologia. El primer és que hem de tenir societats democràtiques que, per consens, decideixin quines coses es poden fer, quines coses no es poden fer i en funció de quins criteris, amb un diàleg crític. Margarita Boladeras.

Aquest llibre vol ser un testimoni de l’activitat del Cafè filosòfic d’Esplugues que des del 2015 es reuneix amb regularitat al cafè El Cau de les Arts d’Esplugues  i a l’Ateneu Santfeliuenc i és un espai de conversa i de debat d’idees al Baix Llobregat. Conversar sobre bioètica, i més si ho fem de la mà d’una autoritat en la matèria, és un dels exercicis de pensament més actuals i apassionants que es poden fer.

A càrrec de Margarita Boladeras Cucurella, catedràtica emèrita de Filosofia Moral i Política; Carme Porta Abad, tècnica en imatge Fílmica. Ex-diputada al Parlament de Catalunya i Jaume Grau Massalleras, coordinador Cafè Filosòfic d’Esplugues.

Presenta l’acte: Ramon Alcoberro Pericay, Doctor en Filosofia.