Presentació del llibre Cervells, robots, humans, Xavier Duran

Data: 

27/02/2024 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Organitzador: 

Acte conjunt entre l’Ateneu i la UPC

Presentació del llibre que Xavier Duran ha escrit durant la seva etapa d'escriptor en residència UPCArts: Cervells, robots, humans: apunts d’un UPCnauta.

La residència d'escriptura organitzada pel programa cultural UPCArts té l'objectiu d’impulsar la participació d’escriptors o d’escriptores en la vida cultural i comunitària de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC) per tal d’apropar al públic general, mitjançant l’obra literària contemporània, la docència, la recerca i transferència de tecnologia que es fa a la Universitat.

Com a guanyador d'aquesta segona convocatòria del programa, l'escriptor, periodista i divulgador científic Xavier Duran ha escrit un llibre resultat de la seva experiència amb UPCArts.

Xavier Duran i Escriba (1959, Barcelona) es va llicenciar en Ciències Químiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 1982 i es va doctorar en Ciències de la Comunicació, també per la UAB, el 1997. Duran és un reconegut periodista científic, que ha desenvolupat bona part de la seva carrera a Televisió de Catalunya (TV3), on va començar a col·laborar el 1992. De 1999 a 2014, va ser director del programa 'El Medi Ambient', i, fins al 2023, ha estat redactor especialitzat en Ciència i Tecnologia als serveis informatius de la cadena. És també soci fundador de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

En col·laboració amb: