Presentació de la tesi guanyadora del 3er Premi d’Assaig Ateneu

Premi d'Assaig Ateneu

Data: 

23/02/2024 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Tipologia: 

  • Actes de la Junta Directiva

Accés: 

Obert

Organitzador: 

En col·laboració amb l'Editorial Afers

Presentació del llibre El segon Reich i Catalunya. Alemanya vista des de la política i cultura catalanes entre 1890 i 1914, de Xavier Fleck Gatius, que va guanyar el 3er Premi d'Assaig de l'Ateneu Barcelonès el passat octubre de 2022. El jurat, format per Carme Gregori, Josep Montserrat, Vicent Olmos i Sebastià Serra, en va destacar l’interès del tema de les relacions germano-catalanes en una època crucial de la història europea i “l’aportació de la tesi a la història de la cultura i de la política catalanes des de la perspectiva d’una alteritat convertida en mirall".

A càrrec de Xavier Fleck Gatius, Jordi Casassas i Vicent Olmos.

Amb aquest premi, que respon a la disposició testamentària de Carles Guitart, l’Ateneu Barcelonès vol recordar la figura d’aquest soci i la seva gran dedicació a l’estudi d’aquestes disciplines.

Carles Guitart, llicenciat en Pedagogia i Filosofia per la Universitat de Barcelona, va ser ponent de la secció de Filosofia de l’Ateneu (1998-2002). Lluitador sindical i empresonat sota el franquisme com a membre del PSAN, va ser testimoni i partícip de la història de l’Ateneu durant 45 anys.