Què sabem de la masclosfera?

Data: 

12/04/2024 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Organitzador: 

En col·laboració amb Homes Igualitaris

Els discursos d'odi contra les dones i el feminisme estan vivint una escalada a nivell internacional. Per una banda, hi ha homes d'arreu que se senten provocats i atacats per les demandes i manifestacions públiques del feminisme, però també hi ha grups organitzats que dissenyen campanyes de gran abast amb missatges misògins per fer front al que ells anomenen un "atac a la masculinitat i el dret a ser homes".

Tots aquests posicionaments s'escampen de manera visible a través de les xarxes digitals i les seves diverses plataformes.

Per això convidem algú que ho ha estudiat i analitzat perquè pot ajudar-nos a entendre l'existència i els perills d'aquest corrent ideològic masculí que va guanyant terreny en les societats occidentals.

A càrrec d'Elisa García Mingo, Doctora en Antropologia Social i màster en Sociologia i Antropologia per la Universitat de Deusto. Professora contractada Doctora a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid. És Investigadora Principal del projecte finançat per la UCM "DIVISAR-UCM: “Violencia sexual digital entre jóvenes universitarios" i del projecte R+D+I "Violencia sexual digital. Estudio de la relación entre las tecnologías digitales y las prácticas de violencia sexual entre jóvenes" (DI.VI.S.A.R) (2022-2025) També ha coordinat el projecte finançat pel Centre Reina Sofia de Recerca en Adolescència i Joventut "Jóvenes en la Manosfera" (2021-2022) Forma part del Grup de Recerca UCM Cultura Digital y Movimientos Sociales (Cibersomosagües) i és Associate Member del Centre for Transforming Sexuality and Gender (University of Brighton).