Tertúlia Amics de la història

Els que manen. Les 50 famílies que mouen els fils de Catalunya.

Data: 

19/09/2022 - 17:00
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Coordinador: Joan Solé.

No tots els poders s’elegeixen a les urnes. A les democràcies, també hi ha espais d’ombra en què les elits econòmiques fan valer la seva influència per consolidar la seva hegemonia. Els que manen presenta, amb un mètode gairebé enciclopèdic, els orígens i la trajectòria de cinquanta grans fortunes catalanes, des dels seus orígens fins avui mateix.

Noms com Sol Daurella (Coca-Cola), Javier Godó (La Vanguardia), Jaume Roures i Tatxo Benet (Mediapro) o Isidre Fainé (La Caixa) i clans familiars antics i moderns com els Vidal-Quadras, els Gallardo o els Grífols són analitzats, amb tot el detall i tota la solvència, pels periodistes Miquel Macià i Pep Martí. El relat de com aquestes nissagues han aconseguit aixecar els seus imperis ―amb episodis exemplars i d’altres de vergonyants―, de com han transitat pel segle xx de les guerres, les dictadures, les crisis i l’autonomia política, ens permet descobrir, des d’un angle sovint insòlit, el perquè de la nostra història contemporània.

Pep Martí, periodista, ateneista i coautor del llibre Els que manen: Vida i miracles de les 50 famílies que mouen els fils de Catalunya.

Inscripció prèvia obligatòria a: amicsdelahistoria2015@gmail.com