Tricentenari de Kant: la “Crítica de la raó pura” en català i la seva vigència

Data: 

12/04/2024 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Organitzador: 

En col·laboració amb Edicions UB

Aquest abril, celebrem el tricentenari del naixement de Kant (1724-1804), una data significativa per a la Filosofia Occidental. En aquest sentit, la Secció de Filosofia de l’Ateneu Barcelonès no ha pogut ometre tal efemèride i és per això que proposa un diàleg entre el professor Dr. Salvi Turró i el seu deixeble Dr. Guillem Sales per discutir sobre el significat del pensament kantià i reflexionar sobre la seva actualitat en el context del 300 aniversari del seu naixement.

Alhora, aquesta efemèride queda coronada per la recent traducció al català de la Crítica de la raó pura (1781), una de les obres cabdals del pensament kantià. Aquesta publicació es converteix en una fita per la filosofia en català que la Secció no volgut deixar passar per alt. Aquest acte vol posar-la en valor i discutir-la, tant pel que fa al seu contingut com pel que fa a observar i comentar la seva traducció a la nostra llengua.

A càrrec de Salvi Turró, filòsof i escriptor, doctor en filosofia i professor de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona; i Guillem Sales, investigador postdoctoral del Maimonides Centre for Advanced Studies (Universität Hamburg).

Acte retransmès en directe aquí