Ponents

Ferran Burguillos
Director de la xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell i cap de zona de les biblioteques del Vallès Occidental per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Dirigí la biblioteca de l'Ateneu Barcelonès del 2006 al 2009. Ha estat professor de la Universitat de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat de Vic. També ha estat integrant d'associacions professionals com l'IFLA i el Col•legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya.

Josep Casamartina i Parassols
Historiador i crític d’art, comissari independent, director de la Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau.

Enric Cobo
Cap del Servei de Coordinació General d'Arxius de la Generalitat de Catalunya. Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Arxivística i Gestió de Documents per l'Escola Superior en Arxivística i Gestió de Documents.

Albert Díaz Mota
Cap del Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona. Diplomat en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona i llicenciat en Documentació per la Universitat Oberta de Catalunya. Ha format part de la Junta de govern del Col•legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya i del Consell de redacció de la revista Ítem.

Carme Fenoll Clarabuch
Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat (des d’abril de 2012). Diplomada en Biblioteconomia, Llicenciada en Documentació i Màster en gestió cultural. Vinculada des dels seus inicis professionals al món de les biblioteques públiques i autora de treballs relacionats amb la innovació, el màrqueting bibliotecari i el llibre digital.

Lizzy Jongma
Gestora de dades al Rijksmuseum Amsterdam. Ha treballat de consultora per a diverses institucions patrimonials i ha liderat diversos projectes relacionats amb el patrimoni.

Fernando Juárez
Bibliotecari a la biblioteca municipal (des de 1988) i webmaster de l’ajuntament de Muskiz (Biscaia). Llicenciat en Geografia i Història i diplomat en Arqueologia per la Universidad de Deusto; màster en Documentació Digital per la Universitat Pompeu Fabra. Ha publicat diversos articles, és autor de comunicacions i ha impartit diversos cursos sobre web social i web mòbil aplicades a biblioteques.

Francesc Xavier Mesa
Responsable de l’Arxiu Sonor de Ràdio Barcelona, integrat al Departament de Documentació de la Cadena Ser. Llicenciat en Història per la Universitat Rovira i Virgili i Màster en Documentació Digital per la Universitat Pompeu Fabra.

Eduard Miralles Veintimilla
President des de l’any 2008 del patronat de la Fundació Interarts. Treballa a la Diputació de Barcelona des de l’any 1989 on ha estat, entre altres coses, director del Centre d’Estudis i Recursos Culturals (1996-2004) i responsable de la biennal “Interacció” de polítiques culturals (1996-2002). Prèviament va ser membre de l’equip inicial dels centres cívics de Barcelona. Va contribuir a la creació d’Interlocal, Xarxa Iberoamericana de Ciutats per la Cultura, i va ser el primer vice-president d’ENCATC, Xarxa Europa de Formació d’Administradors Culturals. Ha col•laborat com a consultor amb organitzacions com UNESCO, OEI o FEMP i és autor de nombrosos articles sobre cultura, desenvolupament, cooperació i polítiques territorials.

Carme Miró i Alaix
Responsable del Pla Bàrcino i de l’Àrea de Documentació i Recerca del Servei d’Arqueologia de Barcelona. Arqueòloga, treballa a l’Ajuntament de Barcelona des de fa més de 20 anys, on ha desenvolupat diverses tasques, entre les que destaca la Carta Arqueològica, un inventari de totes les intervencions arqueològiques del terme municipal. És autora de diversos estudis i publicacions sobre arqueologia preventiva, inventari i noves tecnologies aplicades a l'arqueologia.

Daniel Monleón Escribano
Responsable de e-màrqueting a MASMEDIOS. Llicenciat en Documentació per la Universitat Politècnica de València. Lidera projectes de màrqueting digital en indústries culturals, optimització i posicionament en cercadors (SEO), copywritting creatiu, màrqueting en cercadors (SEM) i màrqueting social (SMM). Ha treballat per a clients nacionals i internacionals: Hoyesarte.com, Patronato de la Alhambra y el Generalife, Instituto Andaluz del Patrimonio Histórico, Consulado de España en NY i l’Ateneu Barcelonès.

Rafael Pedraza Jiménez
Professor del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. Ha participat i liderat diferents projectes públics i convenis privats de recerca, relacionats sempre en diferents aspectes de la Web.

Marta Platero Gómez
Investigadora predoctoral i becària FPI del projecte I+D+I “La memòria històrica i les Brigades Internacionals”.

Ma. Lourdes Prades Artigas
Cap del CRAI Biblioteca Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona. Diplomada en Biblioteconomia i Documentació, llicenciada en història i doctora en història per la universitat de Barcelona. És autora de nombroses publicacions relacionades amb les Brigades Internacionals i l’exili català i espanyol.

Julio Zino Torrazza
Professor associat del Departament d’Antropologia de la Universitat de Barcelona. Responsable de projectes que donen impuls a l’ús de les TIC a través dels relats digitals, al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Utilitza la metodologia dels relats digitals en el camp socioeducatiu i explora les seves possibilitats d’aplicació a altres camps.

Patrocinadors

Amical Wikimedia

Amical Wikimedia


Arte y Memoria

Arte & Memoria


Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya

COBDC


Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV)

COBDCV


Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Departament de Cultura


Il·lustre Col·legi d'Advocats de Catalunya (ICAB)

Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona


MASmedios

MASmedios


MDA Gestión de la información

MDA


Neschen

Neschen


El profesional de la información

El profesional de la información


Profimática

Profimática


SPI

SPI


Universitat de Barcelona. Facultat de Biblioteconomia i Documentació

Universitat de Barcelona