Radiografia de les eleccions catalanes : anàlisi de resultats i escenaris polítics

Data: 

14/05/2024 - 18:30
Afegir al Calendari

Sala: 

Accés: 

Obert

Secció: 

Amb l’avançament electoral, els comicis del 12 de maig poden marcar un abans i un després en la política catalana. Immediatament a partir del sondeig de vots, s’obrirà un escenari de negociacions i pactes.

Certificaran aquestes eleccions el final d'una etapa d'executius sobiranistes? Hi haurà possibilitat de tornar a un tripartit? Com marcarà la promesa de retorn de Puigdemont?

Quins partits quedaran fora de l’arc parlamentari? I quins hi entraran o es consolidaran?

Quin rol hi tindrà el quart espai independentista? Quines xifres de participació es registraran?

D’això i molt més en parlarem en aquest acte, per avaluar els resultats electorals i debatre sobre els escenaris polítics que s’obren a Catalunya. Aquest acte, titulat "Radiografia de les eleccions catalanes: anàlisi de resultats i escenaris polítics", ens ajudarà a entendre l'impacte d'aquestes eleccions en el futur polític del territori.

Comptarem amb els següents ponents:

Angels Pont. Directora i fundadora del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), empresa d’estudis demoscòpics que s’ocupa de bona part de les enquestes (no solament electorals) a Catalunya i a l’Estat espanyol. És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials, s’ha especialitzat en estudis socials i polítics, camp al qual fa més de 25 anys que es dedica. És col·laboradora habitual del El Periódico de Catalunya. 

Roger Palà. Periodista, cooperativista i un dels editors de CRÍTIC. Col·labora en espais de comunicació i anàlisi a TV3 i BTV. Ha estat coordinador de l'Anuari Mèdia.cat. També ha pres part del projecte de La Directa i ha treballat o col·laborat en mitjans com Enderrock, revista de la que va ser cap de redacció durant nou anys, El Triangle, Nació Digital, El Temps o el diari El Punt.

Marc Guinjoan. Professor Lector al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador del Grup de recerca Institucions i Economia Política (Universitat de Barcelona). Les seves principals línies de recerca inclouen el comportament polític i electoral, els partits polítics, els sistemes electorals, el populisme i la psicologia política.

Acte retransmès en directe aquí.