Acord amb l'Institut d'Estudis Catalans

Data de l'activitat: 

16/04/2019 - 12:00

L'Ateneu Barcelonès ha signat un acord amb l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) per a l'ús d'un local de magatzem per a llibres de la Biblioteca de l'Ateneu, al Raval. L'acord, signat entre el president de de l'IEC, Joan Domènec Ros i el president de  l'Ateneu, Jordi Casassas, tindrà vigència fins l'any 2040.

L'espai de magatzem són uns 350m2 d'ús exclussiu, amb accés compartit entre ambdues institucions, amb una capacitat per 300 compactes, els quals poden reunir 60.000 documents.

Quines solucions aporta?

  • Aquest espai resol el problema d’espai actual de la Biblioteca de l’Ateneu. Ofereix espai suficient i en les condicions pertinents d’accessibilitat, per ubicar els documents moderns de baix ús i revistes no patrimonials de l’Ateneu, amb la perspectiva de creixement anual controlat actual.
  • Facilita la substitució i ocupació dels espais alliberats per documents més rellevants de la col·lecció, actualment emmagatzemats a Montcada (anul.lant aquest magatzem).
  • Facilita la localització i ús dels documents allà dipositats.
  • Ofereix espai per a processar els documents de l’Operació Montcada, recuperant espais de l’Ateneu (dues petites sales) precintats temporalment per a aquesta tasca.
  • Es troba a prop de l’Ateneu i permetrà crear un servei de recollida de documents sol·licitats dos cops per setmana.

Fes-te'n soci