Donació de dues obres del pintor Messa

Data de l'activitat: 

16/03/2022 - 16:00

L'Ateneu Barcelonès ha rebut, en donació de la família Sempere Securún, dues obres del pintor Messa.  Una valuosa aportació que enriqueix el fons artístic patrimonial de l’Ateneu i que s’integrarà a la col·lecció de la institució.

Avui han signat la donació Josep Albert Sempere Securún, en representació de la família, i la presidenta de l’Ateneu Barcelonès, Isona Passola.

L’Ateneu incorporarà al seu fons artístic les obres següents:

MESSA
Dona
1980
Dibuix sobre paper
47,5 x 61,5 cm

MESSA
Quatre cossos de dona
1980
Dibuix sobre paper
47,5 x 61,5 cm

Francesc Sempere i Fernàndez de Mesa
(Albaida, 1915 — Albaida 1996)

Conegut amb el nom artístic de Messa. Es formà a la postguerra en contacte amb Segrelles i Monjalés. L’any 1956 es traslladà a Catalunya i conreà l’informalisme. Participà en els Salons de Maig i en els premis de dibuix Joan Miró, i fou membre fundador del grup Cinquena Forma (1964). Evolucionà de l’abstracció al realisme crític amb la incorporació d’objectes als quadres, una tendència coneguda com a Nova Figuració, coincidint amb el retorn a Albaida (1968). Entre els anys setanta i els vuitanta realitzà decoracions murals i environaments, com el de la seva pròpia casa, que es conserva intacte, i conreà el que ell anomenava Art Gandul, una síntesi de ready made, pop-art, art efímer, art pobre i metamorfosis eròtiques.

Fes-te'n soci