L'Ateneu Barcelonès analitza el repte de construir un nou país

Data de l'activitat: 

20/10/2014 - 19:30
Pinya de castellers

Dilluns 20, a les 19.30 h, s’inicia el cicle: “El país que farem”. Una visió panoràmica de les diverses alternatives possibles a l’hora de construir un nou Estat.

L’acte inaugural, amb el títol Constitució i estructura institucional, serà protagonitzat per Santiago Vidal, jutge de l’Audiència de Barcelona, i Èric Lluent, periodista. El cicle, obert a tothom, es prolongarà fins al juny.

L'objectiu del cicle és plantejar l'abast de les possibilitats que s'obren quan es constitueix un país nou.  La voluntat no és marcar una pauta, sinó fer visible el repte i les diverses alternatives que es poden adoptar en la creació d’un nou Estat.

L’afany és recollir i presentar als ciutadans les diferents propostes i idees per donar resposta a les necessitats actuals de construir col·lectivament un país millor.

El cicle, amb una sessió cada mes, serà protagonitzat per dos ponents. Dues visions diferents d'un mateix àmbit, per a presentar les diverses opcions sobre el model de país a construir.

Durant de les sessions, conduïdes per la periodista Patrícia Gabancho, s’abordarà les principals àrees que conformen l’estructura d’un Estat: l’àmbit institucional, el model social i l’àmbit laboral, el model econòmic i de coneixement; territori i paisatge; xarxa de ciutats; cultura i recerca; llengua, recursos, etc.

Aquestes sessions, gratuïtes i obertes a tothom, tindran lloc a les 19.30 h, a la sala d’actes Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès.

Proper acte del cicle:
Dilluns 10 de novembre, 19.30 h, sala d’actes Oriol Bohigas
Feina i benestar: necessitat i incertesa
Hi intervindran: Jordi Pigem, doctor en Filosofia per la UB, i Guillem López Casasnovas, catedràtic d’Economia de la UPF.

Fes-te'n soci