La força de Babel

Data de l'activitat: 

15/07/2013 - 19:30

T’imagines una llar on es parlen cinc idiomes? En el proper acte del cicle “El laboratori de Babel” podràs veure el documental ‘La força de Babel’, que parla d’una família que viu a Brussel·les i parla cinc idiomes. El dilluns 15 de juliol a les 19.30h a la sala Bohigas, Joan Úbeda, director de Media 3.14 i autor del documental, analitzarà els beneficis del multilingüisme. Entrada gratuïta per a tothom.

Ha arribat el moment de capgirar el mite del multilingüisme com una maledicció bíblica. La diversitat lingüística és bona per al cervell, per als negocis i per gaudir de la vida. Així ho demostra el documental La força de Babel, que parteix de l’experiència d’una família de Brussel·les que parla cinc idiomes (català, castellà, flamenc, francès i anglès) per explorar els avantatges i els beneficis del multilingüisme, des del punt de vista de neurocientífics, economistes, informàtics i d’altres experts.

El multilingüisme exercita el cervell: investigacions neurològiques a Barcelona i al Canadà han demostrat que fins als quatre mesos els nadons poden distingir dues llengües, una habilitat que perden als vuit mesos si el seu entorn no és bilingüe. Fins i tot s'ha arribat a suggerir que les persones bilingües poden afrontar millor malalties com l'Alzheimer, ja que s’alenteix el procés de deteriorament cerebral. La diversitat lingüística és també una estratègia òptima per als negocis perquè incrementa les vendes.

Un acte que pretén explorar les maneres en que la diversitat lingüística suposa un avantatge pel creixement personal, social i econòmic dels individus. Organitzat en col·laboració amb l’Associació Catalana de Comuncació Científica (ACCC).

Fes-te'n soci