IV Premis Ateneu 2020

Data de l'activitat: 

30/11/2020 - 12:00

L’Ateneu Barcelonès ha guardonat a Antoni Vila Casas, Víctor Grífols i Roura, i Mirna Lacambra i Domènech amb els Premis Ateneu 2020. Amb aquest guardó es commemora el dia de la fundació de l’Ateneu Barcelonès, el 30 de novembre de 1872.

El IV Premis Ateneu Barcelonès, de reconeixement a la trajectòria vital i professional, són atorgats per la Junta Directiva a persones o entitats de la societat civil.

Enguany, Antoni Vila Casas, ha rebut el premi en reconeixement al suport a la creació artística. Empresari del sector farmacèutic, el jurat ha valorat la seva valuosa acció de mecenatge cultural.

Víctor Grífols i Roura, en reconeixement al seu impuls per la recerca científica. Empresari del sector sanitari, el jurat ha valorat la promoció de la bioètica a través de la seva fundació.

I Mirna Lacambra i Domènech en reconeixement a la promoció de la música clàssica. Música i soprano, el jurat ha valorat la tasca en favor de la promoció de la música catalana.

Aquests guardons es lliuren el 30 de novembre, “Dia de l’Ateneu”, data significativa pels atenistes perquè es commemora la constitució de l’entitat. L’any 1860 es creava a Barcelona l’Ateneu Català, amb Joan Agell com a president i Manuel Milà i Fontanals com a bibliotecari. I dotze anys més tard, el 30 de novembre del 1872, l’Ateneu Català es fusionava amb el Casino Mercantil Barcelonès fundant l’actual Ateneu Barcelonès.

Per les circumstàncies actuals, s’ha posposat l’acte públic de reconeixement en el qual, habitualment, participen presencialment els diversos premiats.

Aquests són els guardonats en les anteriors edicions:

I Premis Ateneu

Reconeixement pel servei a la Cultura a l’actriu Montserrat Carulla.
Reconeixement per la Recerca Científica al físic i científic Javier Tejada Palacios.
Reconeixement al servei del Dret i la Justícia al fiscal i magistrat emèrit José Antonio Martín Pallin.
Reconeixement a la trajectòria de servei a l’Ateneu al soci Bernat Castany.

II Premis Ateneu

Reconeixement pel servei a la Cultura a l’escriptor Joan Francesc Mira.
Reconeixement per la Recerca Científica a l’oceanògrafa, especialista en microbiologia marina Josefina Castellví.
Reconeixement per la trajectòria de servei a l’Ateneu al soci i advocat Ramon Felipó.

III Premis Ateneu

Reconeixement a la trajectòria jurídica al jurista Carles Viver i Pi-Sunyer.
Reconeixement a la defensa de la llengua a la filòloga i lingüista Gemma Rigau i Oliver.
Reconeixement a la recuperació històrica del nostre país a l’advocat i historiador de l’economia catalana Francesc Cabana i Vancells.
Reconeixement per la trajectòria de servei a l’Ateneu al soci i filòsof Ramon Alcoberro i Pericay.

Fes-te'n soci