Nou cicle “Cinema a ritme de jazz”

Data de l'activitat: 

06/02/2014 - 19:00
Jazz i cinema

El jazz, amb els seus mites i sons, ha creat un àmbit propi per a la inspiració i la creació. El jazz esdevé cinema, el cinema esdevé jazz.

Comencem aquest nou cicle per explorar-ho a través de tres films. Presenta: Mario Catelli, músic, escriptor i especialista en jazz.

Dijous 6, 19 h, sala Bohigas
Ascenseur pour l’échafaud
(Ascensor per al cadafal) 

Director: Louis Malle
Repartiment: Maurice Ronet, Jeanne Moreau, Georges Poujouly, Lino Ventura, Yori Bertin, Elga Andersen, Ivan Petrovich França, 1957
Música: Miles Davis 92 min, VOS Castellà

Sinopsi: Julien Tavernier, heroi de la guerra d’Indoxina, treballa per l’industrial Simon Carala i és l’amant de la seva esposa, Florence. Per poder viure junts, els amants decideixen matar el marit de manera que sembli un suïcidi.

Propers actes del cicle:

Dijous 13, 19 h, sala Bohigas
Sweet & Lowdown (Acords i desacords) VOSE
Director: Woody Allen

Sinopsi: Amèrica, anys 30. Ray és un geni del jazz que viu obsessionat pel llegendari Django Reinhardt. Fora de l’escenari, és un tipus groller que, tot i ser un músic amb talent, sap que la seva tendència a ficar-se en problemes no li permetrà aconseguir el cim professiona.

Dijous 20, 19 h, sala Bohigas 
Round Midnight (Cap a mitjanit) VOSE
Director: Bertrand Tavenier

Sinopsi: Una nit de 1959, a París, un músic de jazz sorprèn la clientela del club “Blue Note” amb l’eloqüent so del seu saxo. Fora del local, un home massa pobre com per pagar-se un got de vi l’escolta entusiasmat. Aviat, els unirà una forta amistat. Basada en les vides del pianista Bud Powell i del saxofonista Lester Young.

El cicle és gratuït i obert a tothom. T'hi esperem!

Fes-te'n soci