“Segon cicle de música catalana Joan Manén”

Data de l'activitat: 

14/06/2013 - 16:15
Segon cicle de música catalana Joan Manén

El pianista Lluís Rodríguez Salvà interpretarà el proper divendres algunes obres de músics noucentistes catalans i espanyols seguidors del compositor Enric Granados. Xavier Chavarria presentarà el recital “A l’entorn d’Enric Granados” que començarà a les 20h a la sala Oriol Bohigas. No et perdis aquest acte del segon cicle de música catalana Joan Manén, reserva ja la teva entrada!

Enric Granados (1867-1916) va ser un compositor i pianista espanyol de molta talla. És conegut sobretot per la seva obra Goyescas de 1911 i per l’escola de piano de Barcelona, la qual va crear. Fill d’una família molt nombrosa, de ben petit dedicava més de 10 hores al dia a l’estudi del piano. Des de ben jove músics i professors rellevants del moment el consideraven un nen prodigi, per la delicadesa i el talent en que tocava el piano.

Amb el seu pare mort va haver de tocar a algunes cafeteries per poder guanyar-se la vida. El 1887 va aconseguir viatjar a París on va estudiar piano al costat d’un professor molt reconegut del Conservatori de París. De tornada a Barcelona el 1891 va participar en la fundació de l’Orfeo Català. Posteriorment va viatjar a Amèrica i va composar una òpera sota demanda de l’Òpera de París després del seu èxit de Goyescas.

Granados es va convertir en una referència estilística molt important pels pianistes noucentistes de la primera meitat del segle XX. Va ser una figura central en el renovament de la composició musical a Catalunya i Espanya, ja que va ser un referent important per la majoria de músics que van impulsar aquest renovament.

Al proper recital que se celebrarà a l’Ateneu es podrà gaudir d’algunes de les obres d’aquests músics que van desenvolupar les seves carreres entorn a Granados. El concert anirà a càrrec de Lluís Rodríguez Salvà, pianista nascut a Girona format al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i a la Manhattan School of Music de Nova York. Les obres que interpretarà seran de: J. B. Pujol, R. Viñes, J. Malats, P. Madriguera, F. Marshall, F. Longàs, J. M. Cristià, E. Morera, I. Albéniz i E. Granados.

L’acte està organitzat per l’Associació Joan Manén, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès. Entrada gratuïta per als socis de l’Ateneu prèvia reserva a Administració (Tel. 93 343 61 21). Les reserves efectuades seran a la vostra disposició a Consergeria fins a 30 minuts abans que s’inicï el concert. Entrada lliure, també, pels socis de la Associació Joan Manén. L’entrada per la resta d’espectadors té un preu de 15 euros i es pot comprar el mateix dia del concert o a la seu de l’Associació Joan Manén (c/Industria 140, 5e 2a).             

Fes-te'n soci