Santiago Vilanova

Santiago Vilanova

Càrrec: 

Antic ponent d'Ecologia

(Olot,1947). Periodista i consultor ambiental. Ex director de "Diario de Barcelona" (1983-84), Premi Ciutat de Barcelona de Periodisme 1983; president de l´associació Una Sola Terra; membre d´ECOROPA (European Network on Ecological Reflection), d´Eurosolar de l´associació Journalistes-Écrivains pour la Nature et l´Écologie i del PEN català.

Autor de quatre novel•les ecologistes especialment "L´ull blau de Sibèria", XXV Premi de Narrativa Sebastià Juan Arbó 1012. Autor de més de deu llibres sobre la problemàtica ecològica i nuclear, entre els que destaquen els premis Xarxa d´Assaig de les Lletres Catalanes el 1978 i 1990 amb "El combat ecologista a Catalunya" i "L´onada ecològica". La seva darrera novel•la "L´ànima del volcà" (2015) és un viatge iniciàtic pels principals volcans mítics del planeta.

Forma part del grup "Constituïm" que ha presentat al Parlament una proposta de Constitució de la República catalana  on ha aportat les propostes del seu darrer assaig "L´Estat ecològic"(2013). És impulsor de la sectorial 3E (Ecologia, Energia i Entorn) de l´Assemblea Nacional Catalana. Durant la década dels 80 ,i junt amb el periodista i ecologista Xavier Garcia, va començar a promoure actes de divulgació del pensament ecologista al nostre Ateneu.

PROGRAMA SECCIÓ