María Teresa León: la memòria dispersa

Presentació del llibre-homenatge a M. ª Teresa Lleó "La memòria dispersa". Amb la presència de Felipe Alcaraz, expresident del PCE i escriptor; Julia Hidalgo, Comissió de Cultura del PCE; Albert Escofet, Frente Cívico; Cristina Simó, secretària de la Dona del PCE; Joaquín Recio, editorial Atrapasueños, i Aitana Alberti León, escriptora i filla de María Teresa León i Rafael Alberti.

L'acte forma part de la gira, impulsada per la seva filla Aitana Alberti, en commemoració del 110º aniversario del naixement de Maria Teresa León (1903-1988).

Una sessió on s'ha destacat el seu paper destacat durant la guerra civil espanyola, com membre de l'Aliança d'Intel·lectuals Antifeixistes i organitzadora de les Guerrilles del Teatre.

S'ha exposat el seu exili forçós amb Rafael Alberti a París, Buenos Aires i Roma, d'on tots dos van tornar a Espanya a l'abril de 1977.

A més del seu caràcter llibertari, independent i de defensa de la dona, s'ha subratllat la seva virtud com a escriptora, el seu caràcter de "narradora excepcional" i la seva vessant polifacètica que la va dur a ser, a més d'escriptora, autora teatral, conferenciant, traductora, periodista cultural i guionista de ràdio, cinema i televisió.

 

Afegeix un nou comentari

Inicieu sessió per a enviar comentaris

Fes-te'n soci