Tertúlies

“Ramon Besa, investit doctor honoris causa per la Universitat de Vic”

Avui, el periodista i contertulià  Ramon Besa i Camprubí, ha estat investit doctor “honoris causa” de la Universitat de Vic (UVic). La iniciativa sorgí de la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC), per tal de reconèixer “a un dels periodistes esportius de referència de la premsa d’aquest país i persona molt vinculada i compromesa amb el territori”.

Des de la tertúlia “Esports i Ateneu” volem expressar la nostra satisfacció per aquest fet, felicitar-lo i manifestar que aquest reconeixement és sobradament merescut.

https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-migdia/ramon-besa-reivindica-el-periodisme-esportiu/video/5875018/

Tertúlia amb Josep Maria Casanovas

ESPORTS I ATENEU del 27 de maig de 2019

Extracte de la presentació realitzada per Xavier Bachs

En primer lloc, volem expressar la satisfacció dels membres de la tertúlia “Esports i Ateneu” per la decisió de la Universitat de Vic (UVic) d’investir doctor “honoris causa” al periodista i amic Ramon Besa, “en reconeixement a un dels periodistes esportius de referència de la premsa d’aquest país i persona molt vinculada i compromesa amb el territori”. Reconeixement que per a tots nosaltres és sobradament merescut.

Així mateix, també volem felicitar als membres actius de la tertúlia David Escudé, al haver estat escollit regidor de la ciutat de Barcelona en la candidatura del Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés (PSC-CP) i Maria Elena Fort , que acaba d’obtenir l’acta de diputada al Parlament de Catalunya per Junts per Catalunya.

Josep Maria Casanovas i Puntí

Barcelona, 1947.

Josep Ma Casanovas i Puntí

En Josep Ma Casanovas s’inicià en el periodisme esportiu com a col·laborador de Solidaridad Nacional (1964-67) i la Revista Barcelonista. Posteriorment treballà a Mundo Deportivo (1967-81) i Dicen (1981). Fou fundador, editor i conseller de la revista Don Balón (1975), i editor i fundador del diari Sport (1979).

Col·laborà a Ràdio Joventut de Barcelona (1966), Radio Nacional de España (1981) i fou redactor de Ràdio Miramar de Barcelona des del 1983.

Treballà a Televisió Espanyola (1969-81), on fou director del programa esportiu Sobre el terreno (1975-81). A Antena 3 dirigí la tertúlia Fórmula Futbol (1992).

Josep Ma Casanovas signà al Llibre d’Honor

Així mateix, tingué una participació rellevant en el disseny i organització de les cerimònies dels Jocs Olímpics de Barcelona (1992) com a conseller d’Ovideo / Bassat /Sport.

Entre els seus llibres cal destacar Cruyff, una vida por el Barça (1973); Futbol de la A a la Z (1982); De Basilea a Wembley (1998) i La Catedral del Barça (2007).

La seva tasca professional ha estat reconeguda, entre d’altres, amb el Premi Ondas (1982), l’Ordre al Mèrit Olímpic del Comitè Olímpic Internacional (2001) i la Medalla de Plata de la Real Orden del Mérito Deportivo del Consejo Superior de Deportes (2011).

En Josep Maria Casanovas és un home de fermes conviccions i projectes creatius.

Victor Casanovas

Projectes creatius com alguns dels ja esmentats i d’altres com els organitzats o creats per Sport Sponsoring, Seven Marketing o Seven Mila, Sports, Events and Marketing Agency. Avui ell i en Victor Casanovas, especialista en estratègia digital i eSports ens en parlaran a la tertúlia  “De Sport als eSports”.

Fotografia de grup de la tertúlia “Esports i Ateneu”

 

Dinar-tertúlia Esports i Ateneu 27 de maig 2019

  • Dinar-tertúlia Esports i Ateneu dilluns 27 de maig – sala Pompeu Fabra, 14.00 h.
De Sport als eSports

        Amb: Josep Maria Casanovas, Fundador de Sport.

 

 

 

 

 

 

Per participar-hi, cal trucar a Administració (Tel. 93 343 61 21)

 

Tertúlia amb Sacra Morejón

ESPORTS I ATENEU del 29 d’abril de 2019

Extracte de la presentació realitzada per la doctora Carmen Salcedo

Maria Sacrament Morejón és arquitecta per l’ETSAB (Universitat Politècnica de Catalunya) i doctora en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat Ramon Llull.

Carmen Salcedo i Sacra Morejón

 Actualment és vicedegana d’Estudis de Postgrau i d’Investigació de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de Blanquerna – Universitat Ramon Llull, entitat de la que n’és professora de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

Com a investigadora, pertany al Grup de Recerca i Innovació sobre Esport i Societat (GRIES), del que n’és responsable de l’Àrea d’Investigació d’Esport, Gestió i Territori. Prenent com a punt de partida l’activitat física i l’esport, ha participat en diverses investigacions, tant des de la perspectiva arquitectònica (disseny d’espais esportius) com des de la urbanística (esport en espais públics urbans).

A més a més d’especialista en esport, instal·lacions i espai públic, Sacra Morejón ha estat molt vinculada al món del tennis.

doctora Sacra Morejón

 És professora i àrbitre de tennis de la Real Federación Española de Tenis (RFET) i va formar part de la Junta Directiva de la Federació Catalana de Tennis (FCT) com a vicepresidenta Esportiva.

Des de fa dos anys i mig, està liderant una investigació que rebé finançament del programa RecerCaixa (va ser un dels 18 projectes seleccionats entre 205 projectes de diferents disciplines). Es tracta de la investigació “Models col·laboratius de gestió de l’espai públic per a la promoció de l’activitat físico-esportiva “. Una investigació que ha comptat amb especialistes de l’esport, l’urbanisme, la gestió esportiva i l’antropologia, i que s’ha desenvolupat en tres ciutats: Barcelona, Bilbao i Màlaga.

Foto de grup de la tertúlia amb Sacra Morejón

Dinar-tertúlia Esports i Ateneu 27 de maig 2019

  • Dinar-tertúlia Esports i Ateneu dilluns 27 de maig – sala Pompeu Fabra, 14.00 h.
De Sport als eSports

        Amb: Josep Maria Casanovas, Fundador de Sport.

 

 

 

 

 

 

Per participar-hi, cal trucar a Administració (Tel. 93 343 61 21)

 

Dinar-tertúlia Esports i Ateneu 29 d’abril 2019

  • Dinar-tertúlia Esports i Ateneu dilluns 29 d’abril – sala Pompeu Fabra, 14.00 h.
L’activitat física a l’espai públic de les ciutats

        Amb: Sacra Morejón, doctora en Ciències de l’educació física i l’esport.

 

 

 

 

 

 

Per participar-hi, cal trucar a Administració (Tel. 93 343 61 21)

 

Tertúlia amb Joan Agustí Alfara

ESPORTS I ATENEU del 25 de març de 2019

Extracte de la presentació realitzada per Carles Llorens, Vicepresident primer de l’Ateneu Barcelonès i de la intervenció del senyor Joan Agustí, president de la Unió Esportiva Olot

Nascut l’any 1953 a Olot.

Carles Llorens i Joan Agustí

Empresari, president de la Unió Esportiva Olot des de setembre de 2007, defensa que un altre tipus de club de futbol és possible.

La Unió Esportiva Olot és un club amb un alt compromís social, vinculat al territori, a la cultura i al teixit local. Un club amb ànima.

El senyor Joan Agustí exposa el projecte de futbol social sostenible, el qual es fonamenta en cinc principis bàsics: valors (competitivitat, compromís, esperit d’equip, humilitat i respecte i integració de persones); compromís esportiu formatiu i social del club; sostenibilitat econòmica – rigor, responsabilitat o coherència; model de joc arrelat en la tradició i en el planter i millora contínua de les instal·lacions.

Joan Agustí signà el Llibre d’Honor de la tertúlia

El club aposta per l’escola de futbol, disposa d’un important projecte de futbol social i d’equips de futbol femení des de benjamí a sènior.

La majoria dels seus jugadors del primer equip (actualment a la 2a Divisió B del Grup III) provenen de les comarques gironines i la seva totalitat dels Països Catalans. En les sis darreres temporades esportives, el primer equip de la Unió Esportiva Olot s’ha mantingut en cinc d’elles en aquesta divisió del futbol espanyol, tenint vocació d’aspirar a la 2a. Divisió A en un futur.

Dels 80 equips de la 2a. Divisió B, 45 no han presentat els comptes econòmics la darrera temporada. Dels altres 35, 17 tenen pèrdues. En queden 18, la major part filials o clubs que han jugat a Primera o Segona. Només hi ha un club que no hagi jugat mai en el futbol professional amb beneficis: la Unió Esportiva Olot.

El repte és gran i la il·lusió immensa.

Fotografia de participants a la tertúlia amb Joan Agustí Alfara

Dinar-tertúlia Esports i Ateneu 29 d’abril 2019

  • Dinar-tertúlia Esports i Ateneu dilluns 29 d’abril – sala Pompeu Fabra, 14.00 h.
L’activitat física a l’espai públic de les ciutats

        Amb: Sacra Morejón, doctora en Ciències de l’educació física i l’esport.

 

 

 

 

 

 

Per participar-hi, cal trucar a Administració (Tel. 93 343 61 21)