Tertúlies

Tertúlia amb Rosa-Victòria Gras

A la tertúlia del 18 de juny vam tenir el plaer d’escoltar a Rosa-Victòria Gras, que ens va endinsar, amb la saviesa que la caracteritza, en les eines de potenciació del català front la situació de disglòssia que patim davant llengües com el castellà i ara també l’anglès.

Tertúlia amb Manolo Flores

ESPORTS I ATENEU del 28 de maig de 2018

Extracte de la presentació realitzada per Toni Bové

Nascut l’any 1951 a Mérida. Es va iniciar en el món del bàsquet a Catalunya, on es traslladà a viure de ben petit. Considerat un dels millors jugadors espanyols dels anys 70. Jugava d’aler i destacava per la seva rapidesa al contra-atac, bon tir exterior i per la seva gran personalitat a la pista.

Manolo Flores

Sempre en clubs catalans, s’inicià al CB L’Hospitalet el 1967, RCD Espanyol i finalment al FC Barcelona, on, durant 14 temporades, demostrà la seva qualitat, arribant a ser capità durant la segona meitat dels anys 70 fins a la seva retirada, en finalitzar la temporada 1983-1984. Va jugar 128 partits oficials amb la selecció espanyola de bàsquet (entre 1972 i 1981) amb la qual guanyà la medalla de plata al Campionat d’Europa de Barcelona de 1973 i un cop amb la selecció europea.

Un cop abandonà el bàsquet com a jugador va iniciar la seva carrera d’entrenador, que l’ha dut a dirigir al primer equip del FC Barcelona en diverses ocasions i on aconseguí la Recopa d’Europa i el Mundial de Clubs. Posteriorment ha dirigit a altres conjunts com el Càceres CB, amb el qual va arribar a ser subcampió de la Copa del Rei. Actualment forma part de l’organigrama tècnic del Futbol Club Barcelona.

Manolo Flores, en presència de Toni Bové, signa el Llibre d’Honor de la tertúlia

Fotografia de grup de la tertúlia amb Manolo Flores

Tertúlia amb M. Àngels Cabré

El 28 de maig vam tenir com a convidada a l’escriptora i directora de l’observatori cultural de gènere, M. Àngels Cabré La conversa ha tractat sobre M. Aurèlia Capmany: la traducció del Segon Sexe i de La Dona a Catalunya: consciència i situació

Tertúlia amb Laura Borràs

Per parlar sobre el lideratge femení, el dia 16 d’abril vam convidar a la diputada al Parlament de Catalunya Laura Borràs.

Va ser el primer dinar-tertúlia del Grup Dones a la Palestra, després de la inauguració del 8 de març.